Recept
« Terug naar recepten
Soep van de dag 15 december 2012
PT30M
Soep van de dag 15 december 2012
Een heerlijk soep van de dag 15 december 2012 recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van de dag 15 december 2012 te bereiden
Witloof zeer fijn snijden.
Venkel in fijne reepjes snijden.
Spruiten in ringen snijden.
Selder in fijn maantjes snijden.
Porei in fijne ringen snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wortel in fijne ringen snijden.
Zoete aardappel in blokjes snijden.
Champignons in ringen snijden.
Courgette in fijne sliertjes snijden.
Hou de courgette, champignos en zoete aardappel even aan de kant deze worden op het laatste moment aan de soep toegevoegd.
Stoof de andere groenten in boter samen met de gerookte spekblokjes aan. Voeg regelmatig de bouillon toe en laat de soep op een zacht vuur koken. De laatste vijf min. de courgette, champignons en aardappel toevoegen. Goed roeren.
Snij het varkenshaasje in zeer fijne blokjes.
Serveer de soep zeer warm en werk af met de tomaat en rauw varkenshaasje.
Venkel in fijne reepjes snijden.
Spruiten in ringen snijden.
Selder in fijn maantjes snijden.
Porei in fijne ringen snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wortel in fijne ringen snijden.
Zoete aardappel in blokjes snijden.
Champignons in ringen snijden.
Courgette in fijne sliertjes snijden.
Hou de courgette, champignos en zoete aardappel even aan de kant deze worden op het laatste moment aan de soep toegevoegd.
Stoof de andere groenten in boter samen met de gerookte spekblokjes aan. Voeg regelmatig de bouillon toe en laat de soep op een zacht vuur koken. De laatste vijf min. de courgette, champignons en aardappel toevoegen. Goed roeren.
Snij het varkenshaasje in zeer fijne blokjes.
Serveer de soep zeer warm en werk af met de tomaat en rauw varkenshaasje.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.