KookJij

Soepje voor in oktober

Een heerlijk soepje voor in oktober recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soepje voor in oktober te bereiden

Wortel in dunne reepjes snijden.
Porei in dunne ringen snijden.
Courgette in fijne reepjes snijden een beetje aan de kant houden voor afgarnering.
Ajuin in blokjes snijden.
Selder evenzeer fijn snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Rucola fijn hakken.
Bak de spekblokjes krokant aan zonder vetstoffen in een ketel, voeg de groenten toe behalve de tomaatjes en rucola niet houd deze voor het laatste.
Voeg een beetje bouillon toe en laat dit op een zacht vuur sudderen.
Als de groenten beetgaar zijn de bouillon toevoegen, breng aan de kook voeg de vermicelli de tomaatjes en rucola toe.
Vermicelli gaar, kan de soep zeer warm geserveerd worden. Garneer af met de fijn gesneden courgette.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Dank je maria11 met veel plezier worden al de gerechten bereid en gepost voor de kookliefhebbers. Fijn weekend, groetjes van ons 3tjes :);):p
maria11

maria11 zegt:
Hartelijk dank voor al je creatieve soepgerechten;), het moet ééns gezegd:p