Recept
« Terug naar recepten
Soepje voor in oktober
PT30M
Soepje voor in oktober
Een heerlijk soepje voor in oktober recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soepje voor in oktober te bereiden
Wortel in dunne reepjes snijden.
Porei in dunne ringen snijden.
Courgette in fijne reepjes snijden een beetje aan de kant houden voor afgarnering.
Ajuin in blokjes snijden.
Selder evenzeer fijn snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Rucola fijn hakken.
Bak de spekblokjes krokant aan zonder vetstoffen in een ketel, voeg de groenten toe behalve de tomaatjes en rucola niet houd deze voor het laatste.
Voeg een beetje bouillon toe en laat dit op een zacht vuur sudderen.
Als de groenten beetgaar zijn de bouillon toevoegen, breng aan de kook voeg de vermicelli de tomaatjes en rucola toe.
Vermicelli gaar, kan de soep zeer warm geserveerd worden. Garneer af met de fijn gesneden courgette.
Porei in dunne ringen snijden.
Courgette in fijne reepjes snijden een beetje aan de kant houden voor afgarnering.
Ajuin in blokjes snijden.
Selder evenzeer fijn snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Rucola fijn hakken.
Bak de spekblokjes krokant aan zonder vetstoffen in een ketel, voeg de groenten toe behalve de tomaatjes en rucola niet houd deze voor het laatste.
Voeg een beetje bouillon toe en laat dit op een zacht vuur sudderen.
Als de groenten beetgaar zijn de bouillon toevoegen, breng aan de kook voeg de vermicelli de tomaatjes en rucola toe.
Vermicelli gaar, kan de soep zeer warm geserveerd worden. Garneer af met de fijn gesneden courgette.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: