KookJij

Soep Smurfin

Soep Smurfin
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep Smurfin te bereiden

Schil de asperges, van de schillen een basis maken voor de soep, 3 liter water met de schillen aan de kook brengen desnoods een beetje kruiden met peper en muskaatnoot. Deze door een passe vite zeven. Hou het vocht even aan de kant. Ajuin, aardappelen en prei en de stengels van de asperges fijn snijden. Stoof deze aan in boter.
Voeg regelmatig het vocht van het aftreksel van de slierten bij de groenten, kruid met 3 groentebouillon blokjes.
Laat op een zacht vuur sudderen en mix de soep, voeg als laatste de aspergekoppen toe. Serveer deze soep zeer warm en garneer af met tomaat concassé en in slierten gesneden Zwarte Woud ham en zeker niet vergeten de fijn gehakte eikes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Ho fijn , je laat maar weten hoe het verrassingsfeestje af gelopen is voor zoonlief de smurf ;)xxx
Anna

Anna zegt:
;);)Daar zijn we vriendinnen voor, toch? Zo grappig dit je dit recept plaatste:D:D
Wij zijn nu volop bezig om een verrassingsfeestje te organiseren voor zoonlief, staat in het teken van "de smurf". Haha!
Knuf, Anna.
derbyke

derbyke zegt:
Als we Anna niet hadden ;);)
en ook niet vergeten mijn privé secretaresse Carolientje ;);
Ja Anna dat heb je als je gaat werken mijn vriendinnen staan altijd klaar voor elke vraag , thanks ;);)
derbyke

derbyke zegt:
Ger2 dan ist wel geen groene asperge soep meer , maar toch een goed idee ,weer een ander soepje naar jouw smaak ;)
Laat het smaken , groetjes van ons 3 ;):p
derbyke

derbyke zegt:
Ja Jeroen , als de soep maar een naam heeft hé ,groetjes van ons 3 :);):p
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hartelijk dank. Roos.
Anna

Anna zegt:
Hallo Roza,
Tomaten concassé betekent: tomaten die zijn ontveld, ontpit en gehakt.
Groet,
Anna
KookJij.
Zoek maar "Tomaten concassé" bij Google, bij chefsonline staat een leuk instructiefilmpje.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Wat is concassé? Is het iets van cassé, gebroken is en dan samen, con?
Ik heb geen idee, zou je het willen vertellen, bij voorbaat dank. Roos.
ger2

ger2 zegt:
Heel lekker, ik zou er dan zelf nog een blikje of potje kervel bij doen,zolang er geen verse is.
Jeroen

Jeroen zegt:
Soep is niet blauw he.... ;)