KookJij

Soep : spinazie

Een heerlijk soep : spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep : spinazie te bereiden

Stoof de ajuinen, aardappelen grof gesneden aan in boter voeg de spinazie toe en laat op een zacht vuur pruttelen tot de spinazie bijna gaar is.
Voeg de bouillon toe en laat goed opwarmen mix de soep en serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo januari 2011.
Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Barbara Metz, dank je voor de tip die mais(kolfjes)een goed gedacht, en wat de kruiden betreft zijn me niet bekend maar zal er eens mee experimenteren volgens mij weer een uitdaging. Dank je voor de toffe reactie. Groetjes van ons 3tjes :);):p
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Misschien vind je dit een leuke variatie:
In Indonesië doen wij er mais(kolfjes) bij en een kruid temoe kuntji; de
latijnse naam is Gastrolichus Panduratum.
In toko's wordt het verkocht; het is een jonge wortelstok.
Wordt slechts in enkele recepten gebruikt.
FF wennen, maar wellicht vind je het ook lekker; als ik het niet gebruik, mis ik het.:D