Recept
« Terug naar recepten
Sorbet van rode bessensap
PT45M
Sorbet van rode bessensap
Een heerlijk sorbet van rode bessensap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet van rode bessensap te bereiden
Verhit 1/2 dl water en los er de suiker in op.
Van het vuur het voorgeweekte blaadje gelatine daarin oplossen.
Af laten koelen maar niet zo koud dat de gelatine te vroeg weer hard wordt.
Bessensap tot de helft inkoken.
Af laten koelen.
Suikerwater, besse-en citroesap mengen De yoghurt daardoor heen spatelen en tot ijs laten draaien in de sorbetiere. Voor de laatste 5 min. het stijf geslagen eiwit eraan toevoegen .
Serveren in ijscoupe's (2 bolletjes), garneren met muntblaadje.
Van het vuur het voorgeweekte blaadje gelatine daarin oplossen.
Af laten koelen maar niet zo koud dat de gelatine te vroeg weer hard wordt.
Bessensap tot de helft inkoken.
Af laten koelen.
Suikerwater, besse-en citroesap mengen De yoghurt daardoor heen spatelen en tot ijs laten draaien in de sorbetiere. Voor de laatste 5 min. het stijf geslagen eiwit eraan toevoegen .
Serveren in ijscoupe's (2 bolletjes), garneren met muntblaadje.