KookJij

Spaanse Tomatentaart

Een heerlijk spaanse tomatentaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: la-cucina.be - naar recept Sandrine
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaanse Tomatentaart te bereiden

Rol het deeg uit in de taartvorm, prik er met een vork een paar gaatjes in. Smeer een laagje mosterd over de taartbodem, snij de
tomaten in schijfjes en schik ze in de taartvorm tot alles goed gevuld is. Kruiden met peper en de provençaalse kruiden. overgiet dit alles met een straaltje olijfolie en werk af met de geraspte kaas.

30 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven op 180 C°.

Mijn kookverhaal (Sofie Vermaut)

Eenvoudig en ongelooflijk lekker.
Tegelijk zeer veelzijdig. Ik had het al over de barbecue, maar denk ook aperitief, brunch, picnick, avondmaal, lichte lunch,...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

svermaut

svermaut zegt:
Welja, er ontbrak eigenlijk alleen nog een glaasje Cava - maar daar heb ik dan voor getekend... En ja hoor dat smaakte ook. 't Was voorproeven voor de Babyborrel van mijn broer en schoonzus, later op't jaar.;)
Horridoheinz

Horridoheinz zegt:
Zeker, witte wijn, knoflook emmentaler, gruyère, maïzena met scheut wodka (geen kirsch) nootmuskaat en Turks brood....... Klaar, erg lekker....
svermaut

svermaut zegt:
@Horridoheinz en was de kaasfondue een succes?
Horridoheinz

Horridoheinz zegt:
Toch gister al gemaakt , belangrijk dat het bladerdeeg goed droog blijft , was hier niet zo, volgende keer eerst deeg bakken of wellicht gedroogde tomaten van de Lidl, in olie in pot.....;)
svermaut

svermaut zegt:
Horridoheinz en hoe hee'em gesmaakt?
Horridoheinz

Horridoheinz zegt:
Dit word hem, morgen bij de kaasfondue .......:)
svermaut

svermaut zegt:
Welja, dat is nu net wat wordt bedoeld met 'elke familie heeft een eigen recept'. Het staat iedereen, ook niet-Spanjaarden, 100% vrij te variëren met dit basisrecept. Waarom ook niet - Veranderen is toch vooruitgaan, neen?;)
astrid7

astrid7 zegt:
Het lijkt mij ook lekker met plakjes chorizzo er tussen. Is dan natuurlijk wel een stuk vetter!