KookJij

Surf en Turf Pizza met Grote Garnalen, Chorizo en Kabeljauw

Een dergelijke pizza las ik op visrecepten.nl . De beschrijving en beleg van die pizza vond ik wat magertjes . Zodoende bedacht ik een eigen variant en met deze *** heerlijke-zelfgemaakte-pizzasaus-van-project-gezond.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Surf en Turf Pizza met Grote Garnalen, Chorizo en Kabeljauw te bereiden

  1. Beleg een pizzaplaat met het deeg en verdeel er de pizzasaus over.
  2. Beleg de pizza met plakjes tomaat, sjalot , stukjes kabeljauw en de plakjes chorizo.
  3. Bestrooi met de kaas en zet de pizza circa 15 minuten in de oven.
  4. Verdeel vervolgens de gamba's over de pizza en laat deze nog even in enkele minuten wat warm worden. Haal de pizza uit de oven en leg er her en der een plukje veldsla op. Genieten maar. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Oventemperatuur afhankelijk van het gekozen pizzadeeg. Ik had pizzadeeg
van een hele bekende tante :)
***
peper naar smaak.
1 ui
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 pak gezeefde tomaten
1 theelepel Italiaanse kruiden
(gedroogd)
Snipper de ui en knoflook zo fijn mogelijk.
Doe een eetlepel olijfolie in de pan en smoor de knoflook en de ui 2 minuten
zachtjes. Roer er dan de tomatenpuree door en bak deze 2 minuten al
roerend mee. Dan mag de passata erbij met ruim een theelepel Italiaanse
kruiden en gemalen zwarte peper naar smaak. Roer alles goed door en laat
de saus op een zacht vuurtje 30 minuten pruttelen. Wel af en eens even
roeren.Dan heb je een saus om te zoenen.
Te veel saus? In de diepvries ermee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst