Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met Bolognese saus
PT45M
Spaghetti met Bolognese saus
Een heerlijk spaghetti met bolognese saus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
boek: de beste pastagerechten
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met Bolognese saus te bereiden
Bak het spek in de boter en voeg de gesneden groente toe, rul het gehakt erbij als alles wat zacht en gaar begint te worden de laurier, tijm,de wijn, bouillon, zout en peper en de tomatenpuree toevoegen. Laat dit op een zacht pitje lekker een half uurtje sudderen en kook ondertussen de pasta, schep tot slot de room door de saus en dien het op met een schaaltje parmesan en een frisse salade.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit is mijn favoriet, de tijm en rode wijn geven de saus een heerlijk aroma en smaak. Ik heb het recept naar mijn smaak een beetje aangepast, in het boek staat er varkenslever bij die heb ik door gehakt vervangen.
wim hendriks zegt: