KookJij

Spaghetti met Bolognese saus

Een heerlijk spaghetti met bolognese saus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: boek: de beste pastagerechten
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met Bolognese saus te bereiden

Bak het spek in de boter en voeg de gesneden groente toe, rul het gehakt erbij als alles wat zacht en gaar begint te worden de laurier, tijm,de wijn, bouillon, zout en peper en de tomatenpuree toevoegen. Laat dit op een zacht pitje lekker een half uurtje sudderen en kook ondertussen de pasta, schep tot slot de room door de saus en dien het op met een schaaltje parmesan en een frisse salade.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit is mijn favoriet, de tijm en rode wijn geven de saus een heerlijk aroma en smaak. Ik heb het recept naar mijn smaak een beetje aangepast, in het boek staat er varkenslever bij die heb ik door gehakt vervangen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wim hendriks

wim hendriks zegt:
Deze saus zou je ook kunnen maken met macaroni ipv spaghetti. Ik krijg volgende week een grote ploeg te eten en dan vind ik macaroni makkelijker dan spaghetti. Grt Wim:):p
wilma

wilma zegt:
Zo maak ik mijn spaghetti saus ook altijd, alleen ik doe ipv tijm, Italiaanse kruiden erdoor! Heerlijk hoor!
wim hendriks

wim hendriks zegt:
Dit lijkt mij erg lekker, beter dan die kant en klare saus, hier maak je er je eigen smaak aan. Ik ga het maken, dit is een leuk recept.