KookJij

Speciale chocolade puddinkjes

Een heerlijk speciale chocolade puddinkjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speciale chocolade puddinkjes te bereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm een elektrische oven voor op 180 graden Celsius, verwarm een Gasoven op stand 4 (of een oven die snel warm is) wat later voor.
Vet de soufflébakjes (of de puddingschaaltjes) in met olie.
Meng - voor het beslag - in een kom het zelfrijzende bakmeel, het cacaopoeder en de suiker door elkaar, druk daarbij eventuele klontjes in de cacao goed kapot.
Breek het ei boven het meel, suiker en cacao mengsel en voeg de melk toe.
Roer alles met een lepel of garde door elkaar tot het een glad en egaal beslag geworden is.
Smelt de boter in een steelpannetje - niet bruin laten worden ! - en roer de gesmolten boter daarna door het beslag.
Verdeel het beslag over de soufflébakjes (of de puddingschaaltjes).
Breng een flinke bodem water in een steelpan aan de kook.

Intussen:
Meng - voor het strooisel - de bruine basterdsuiker en het cacaopoeder zorgvuldig door elkaar.
Verdeel het strooisel over het beslag in de soufflébakjes (of de puddingschaaltjes).
Zet de soufflébakjes (of de puddingschaaltjes) op de bakplaat van de oven.
Schep in elk soufflébakje (of puddingschaaltje) - heel voorzichtig en langzaam - 4 eetlepels kokend water op het strooisel.
Schuif de bakplaat voorzichtig in de oven (niet hard laten stoten) en bak de puddinkjes in circa 15 - 20 minuten gaar.
Laat de gare puddinkjes circa 5 minuten buiten de oven afkoelen, bestrooi ze daarna met poedersuiker en serveer warm.

Tip: Prik er even in met een breinaald of een mesje om te kijken of de puddinkjes gaar zijn, maar prik niet door tot op de bodem, daar zit de saus! Als de breinaald of het mesje er schoon uit komt zijn de puddinkjes goed.
Wie de puddinkjes voor de tweede keer bakt kan eigenlijk zo al zien of ze gaar zijn. De puddinkjes komen boven de schaaltjes uit en de saus blaast kleine belletjes langs de kant.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

daphne

daphne zegt:
klinkt lekker ga het zeker proberen met kerst.:)
Patricia

Patricia zegt:
Lekker toetje voor morgen! mmmm, laat die Sint maar komen;))