Recept
« Terug naar recepten
Speculaasjes
PT30M
Speculaasjes
Een heerlijk speculaasjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
martijn snellen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
.... personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speculaasjes te bereiden
speculaasdeeg maken. (zie recept speculaasdeeg).
Rol het speculaasdeeg uit tot een dikke lap en vorm er met de hand (of steek er) figuren uit.
U kunt natuurlijk ook een speculaasplank gebruiken voor de echte speculaasfiguurtjes:
Bestrooi de plank vooraf licht met rijstemeel (of aardappelmeel) om aanplakken tegen te gaan.
Druk het deeg in de uitgesneden figuren en tik ze zachtjes uit de plank.
Leg de koekjes op de beklede (of ingevette) bakplaat.
Bestrijk ze met losgeklopt ei en garneer eventueel met amandelen.
Bak de speculaasjes gaar in een voorverwarmde oven van 160°C-180°C in 20 minuten
Rol het speculaasdeeg uit tot een dikke lap en vorm er met de hand (of steek er) figuren uit.
U kunt natuurlijk ook een speculaasplank gebruiken voor de echte speculaasfiguurtjes:
Bestrooi de plank vooraf licht met rijstemeel (of aardappelmeel) om aanplakken tegen te gaan.
Druk het deeg in de uitgesneden figuren en tik ze zachtjes uit de plank.
Leg de koekjes op de beklede (of ingevette) bakplaat.
Bestrijk ze met losgeklopt ei en garneer eventueel met amandelen.
Bak de speculaasjes gaar in een voorverwarmde oven van 160°C-180°C in 20 minuten