Recept
« Terug naar recepten
Speklapjes uit Indonesie
PT60M
Speklapjes uit Indonesie
Hollandser indonesisch kan haast niet en het smaakt net even anders.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speklapjes uit Indonesie te bereiden
- Verhit de rijstolie in een flinke anti aanbakpan en fruit daarin aan de speklapjes tot ze gebruind zijn (4 - 5 minuutjes). haal ze dan uit de pan en zet ze even apart onder de alu folie.
- Bak vervolgens de uien glazig in het achtergebleven bakvet en vervolgens de knoflook,
- Doe vervolgens de tomatenblokjes er bij en bak nog even door.
- Voeg de ketjap, hoisin en oestersaus toe met 3 eetlepels water en breng aan de kook.
- Vlei de speklapjes hierin, zet het vuur laag en het deksel op de pan en laat de lapjes gaar sudderen in ongeveer 20 minuten. Breng op smaak met wat zeezout en veel vers gemalen peper.
- Serveer dit met witte rijst en garneer met gesnipperde lente-uitjes seroendeng
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij thee, bier of een niet al te droge witte wijn. Aangezien ik een Riesling drinker ben, prefereer ik een Riesling Kabinett of Spätlese trocken
johnny Sluijter zegt:
ik ga dit gerecht morgen maken, ik vroeg mijn af wat een Bombay-ui was, en dat is een gewone ui blijkbaar. En wat bedoeld u precies met vlei?
Groetjes Johnny