KookJij

Pilaf (Pilav) met kalkoenfilet

Met kalkoen, kip of gehaktballetjes, met toevoeging van champignons of met paprika en de verschillende manieren om het gerecht op smaak te brengen. Ik heb het zelf ook al op vele manieren gemaakt maar dit is toch uiteindelijk zoals ik het zelf het lekkerste vind.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pilaf (Pilav) met kalkoenfilet te bereiden

  1. Kalkoenfilet in blokjes snijden, knoflook hakken en ui fijn snijden, champignons in vieren snijden, grote champignons kleiner, paprika in reepjes snijden, perziken laten uitlekken en in blokjes snijden (sap bewaren).
  2. Verwarm wat olie en fruit hierin eerst de knoflook en dan de uien.
  3. Bak de kalkoenfilet mee, bestrooi met een beetje peper en zout.
  4. Voeg hieraan eerst de champignons en daarna de paprika toe.
  5. Doe er de ketjap en de sambal bij en laat dit even mee bakken.
  6. Voeg daarna de tomatenpuree en de passata toe en roer het geheel goed door.
  7. Doe het sap van de perziken en de bouillonblok(ken) erbij en maak het gerecht op smaak met worcestersaus, laat het geheel even zachtjes pruttelen.
  8. Voeg als laatste de perzikblokjes toe en laat dit alleen eventjes mee warmen (anders koken de perziken tot moes).
  9. Bind de saus met allesbinder of met maïzena.
  10. Serveer er rijst bij en eventueel een frisse salade.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Dit gerecht stamt oorspronkelijk uit de Turkse (Ottomaanse) keuken.
Als er één gerecht te bedenken is waar veel variaties van te vinden zijn dan is het wel pilaf. Je kunt daarom ook niet meer spreken van een authentiek gerecht. Het is net zo vernederlandst als de bami en nasi die wij hier maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst