KookJij

Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

Speklappen mijn lief is er niet echt een liefhebber van, maar gelukkig heeft hij er toch van weten te smullen. Het is zeker, dat ik dit gerecht nog eens ga maken, maar dan met ham of filetlapjes, ( om hem tegemoet te komen) want de saus is echt verrukkelijk. Ik heb speciaal voor dit gerecht weer een voorraadje atjar volgens het onderstaand recept gemaakt . Toch echt veel lekkerder en gezonder dan uit zo'n glaasje.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst..... te bereiden

  1. Bestrooi de droog gedepte speklappen ( zonder zwoerd) aan beide kanten lichtjes met peper en zout.
  2. Verhit wat olie in de pan en bak de speklappen op hoog vuur aan beide kanten lichtbruin.
  3. Zet dan het vuur lager en bak de speklappen krokant.
  4. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  6. Verwijder het meeste vet uit de pan en smoor in het overgebleven vet de ui en de knoflook zachtjes glazig.
  7. Voeg tomatenpuree en de sambal toe en bak even mee.
  8. Voeg dan de ketjap en de gembersiroop toe en roer alles goed om.
  9. Proef.... Voeg zo nodig nog wat smaakmakers toe. ( Ik heb een kneepje sriracha saus toegevoegd en een klein scheutje water)
  10. Leg de speklappen in de verkregen saus , en warm ze om en om goed door. Serveer deze speklappen met ( zelfgemaakte ) atjar, gefrituurde uitjes , zoetzure komkommer en eventueel wat kroepoek en genieten maar.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

IK maakte mijn eigen atjar. Nog lekkerder als die van de Chinees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst