Recept
« Terug naar recepten
Spinaziesoep met rivierkreeftjes
PT180M
Spinaziesoep met rivierkreeftjes
Een heerlijk spinaziesoep met rivierkreeftjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
16 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziesoep met rivierkreeftjes te bereiden
Maak een gevogeltebouillon. Let op: van te voren de juiste hoeveelheid afmeten voor het aantal personen. Breng deze hoog op smaak.
Leg wat mooie spinazieblaadjes apart voor de julienne. Was de overige spinazie. Droog deze en pureer in de keukenmachine. Druk alles door een fijne zeef en voeg het spinazievocht toe aan de bouillon.
Kook de eiwitten in een platte rechte bak in de oven gaar. Snij van het wit kleine blokjes en zet weg.
Sla de slagroom lobbig.
Snij van de spinazieblaadjes een mooie julienne en zet weg.
Leg per persoon een rivierkreeftje apart. Deze worden gebruikt voor de garnering. Haal van de overige het staartvlees eruit en verwijder eventueel het darmkanaal. Snij de staartjes een keer door en zet weg.
Zet grote borden of soepkoppen warm.
Verwarm de bouillon. Verdeel de staartjes van de rivierkreeftjes over de borden en giet er de warme bouillon over.
Verdeel de eiblokjes over de bouillon, dan een lepel lobbige slagroom en verdeel daarop de spinaziejulienne.
Hang over de rand van ieder bord een rivierkreeftje. Serveren met soepstengels.
Leg wat mooie spinazieblaadjes apart voor de julienne. Was de overige spinazie. Droog deze en pureer in de keukenmachine. Druk alles door een fijne zeef en voeg het spinazievocht toe aan de bouillon.
Kook de eiwitten in een platte rechte bak in de oven gaar. Snij van het wit kleine blokjes en zet weg.
Sla de slagroom lobbig.
Snij van de spinazieblaadjes een mooie julienne en zet weg.
Leg per persoon een rivierkreeftje apart. Deze worden gebruikt voor de garnering. Haal van de overige het staartvlees eruit en verwijder eventueel het darmkanaal. Snij de staartjes een keer door en zet weg.
Zet grote borden of soepkoppen warm.
Verwarm de bouillon. Verdeel de staartjes van de rivierkreeftjes over de borden en giet er de warme bouillon over.
Verdeel de eiblokjes over de bouillon, dan een lepel lobbige slagroom en verdeel daarop de spinaziejulienne.
Hang over de rand van ieder bord een rivierkreeftje. Serveren met soepstengels.