Recept
« Terug naar recepten
Springtouw
PT5M
Springtouw
Een heerlijk springtouw recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Springtouw te bereiden
Maak met behulp van de prikker een diep gat in beide spekjes. Prik een uiteinde van de veter aan de prikker en steek hem zo diep mogelijk in het gat. Doe dit ook aan het andere uiteinde.
De kinderen kunnen hier echt mee draaien als aan een springtouw.
Presentatie
Hang de springtouwen aan een riemhanger of een stok. Laat dit een tijdje zo hangen en kijk of er spekjes afvallen. Steek de afgevallen spekjes nog dieper aan de veter.
Vervoeren
Leg een doek onderin een mand of doos en laat de spekjes daar als eerste in zakken. Sla de doek er omheen en laat daarna de rest zakken. Zo komt het niet in de knoop.
** Dropveters hechten zich minder goed aan het spekje en zijn daardoor minder geschikt.
*** Spelletje: laat een stuiterbal op de tafel stuiteren en probeer er om heen te gaan met het springtouw. Wie kan dit het vaakst?
De kinderen kunnen hier echt mee draaien als aan een springtouw.
Presentatie
Hang de springtouwen aan een riemhanger of een stok. Laat dit een tijdje zo hangen en kijk of er spekjes afvallen. Steek de afgevallen spekjes nog dieper aan de veter.
Vervoeren
Leg een doek onderin een mand of doos en laat de spekjes daar als eerste in zakken. Sla de doek er omheen en laat daarna de rest zakken. Zo komt het niet in de knoop.
** Dropveters hechten zich minder goed aan het spekje en zijn daardoor minder geschikt.
*** Spelletje: laat een stuiterbal op de tafel stuiteren en probeer er om heen te gaan met het springtouw. Wie kan dit het vaakst?