Recept
« Terug naar recepten
Spruitjessoep met amandel
PT30M
Spruitjessoep met amandel
Een heerlijk spruitjessoep met amandel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjessoep met amandel te bereiden
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en zet ze apart. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Pel de ui en snipper deze. Verhit de olie in een kookpan en roerbak hierin de spruitjes, de ui en de kerriepoeder 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het met de staafmixer of in een keukenmachine.
Bereiding:
Verwarm de gepureerde soep met de kookroom, peper en citroensap. Roer de crème fraîche iets los. Serveer de soep op een bord met daarop een lepel crème fraîche bestrooid met geroosterde amandelen.
Bereiding:
Verwarm de gepureerde soep met de kookroom, peper en citroensap. Roer de crème fraîche iets los. Serveer de soep op een bord met daarop een lepel crème fraîche bestrooid met geroosterde amandelen.