Niets is lekkerder dan een dik stuk suikerbrood met roomboter Mmmm!
Dit kregen wij vroeger als kind op zondag bij het ontbijt, echt heerlijk!!!
Recept
« Terug naar recepten
Sukerbole- suikerbrood
PT90M
Sukerbole- suikerbrood
Een heerlijk sukerbole- suikerbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
catharina van der meer
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
http://www.jannekes.nl/fries/sukerbole.htm
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sukerbole- suikerbrood te bereiden
Verwarm de melk tot ± 30°C. Roer de suiker en de gist er door en laat 10 minuten staan. Zeef bloem en zout en voeg het gistmengsel, gembersiroop, gesmolten boter en bijna 1 losgeklopt ei toe (1 el achterhouden). Kneden totdat een soepel deeg ontstaat wat niet meer plakt. 45 Minuten laten rijzen (± 25-30°C) onder een vochtige doek. Het bakblik insmeren met boter en van binnen bestrooien met kristalsuiker. Het deeg heel even doorkneden en de greinsuiker met de kaneel door het deeg mengen. In het bakblik leggen en 30 minuten laten rijzen. Bestrijken met de rest van het ei en er kristalsuiker over strooien.Het brood 30-35 minuten bakken in een oven van 200°C (hetelucht 180°C).Geen greinsuiker? Strooi 150 gr suiker met de kaneel op een snijplank en druppel er ± 2 el water over: roer het in grove stukken en laat het een paar uurtjes drogen.
Janneke zegt: