Recept
« Terug naar recepten
Tarte tatin met banaan
PT50M
Tarte tatin met banaan
Een heerlijk tarte tatin met banaan recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle 07 2012 - N. van den IJssel 180912
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarte tatin met banaan te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Smelt de boter op matig vuur in een taartvorm met vaste bodem.
Strooi de suiker in de vorm en verwarm dit op zacht vuur tot de suiker oplost en het mengsel licht gaat karameliseren.
Leg de stukken banaan naast elkaar in de karamel.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van circa 26 cm doorsnede en een dikte van circa 4 mm.
Leg het deeg over de bananen en duw de rand van het deeg tussen de vorm en het fruit.
Klop de eidooier los met water en bestrijk het deeg hiermee.
Bak de taart 25 tot 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Stort de taart op een schaal en serveer hem warm of lauwwarm, eventueel met lobbig geklopte, ongezoete slagroom.
Smelt de boter op matig vuur in een taartvorm met vaste bodem.
Strooi de suiker in de vorm en verwarm dit op zacht vuur tot de suiker oplost en het mengsel licht gaat karameliseren.
Leg de stukken banaan naast elkaar in de karamel.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van circa 26 cm doorsnede en een dikte van circa 4 mm.
Leg het deeg over de bananen en duw de rand van het deeg tussen de vorm en het fruit.
Klop de eidooier los met water en bestrijk het deeg hiermee.
Bak de taart 25 tot 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Stort de taart op een schaal en serveer hem warm of lauwwarm, eventueel met lobbig geklopte, ongezoete slagroom.