Recept
« Terug naar recepten
Terrine Bleu d'Auverge en abrikozen
PT30M
Terrine Bleu d'Auverge en abrikozen
Een heerlijk terrine bleu d'auverge en abrikozen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine Bleu d'Auverge en abrikozen te bereiden
Snijd 100 gram koude kaas in plakjes. Verdeel de rest in grote stukken. Snijd de abrikozen in reepjes. Vet de glazenschaal in met olie. Leg een laagje kaas op de bodem en leg daar laagjes op van kaas en abrikozen. Vul de rest op met grote brokken kaas. Strooi de hazelnoten erop. Zet de schaal 15 minuten au bain marie in een voorverwarmde oven van 200 graden, en laat de kaas smelten. Laat de schaal minstens 1 uur afkoelen in de koeling. Als de kaas weer hard is geworden hem storten. Gebruik de boerenjongens als garnering.