KookJij

Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

Een leuke en lekkere andere manier van gnocchi bereiden dan gewoon koken is bakken in een mengsel van olijfolie met een fijngesnipperde sjalot, knoflook, peper en zeezout. Het resultaat ziet er een beetje uit als gebakken aardappeltjes maar toch smaakt het heel anders. De buitenkant crispy en de binnenkant lekker zacht. Ik heb er een lekkere melange van bospaddenstoelen bij gebakken, wat uitstekend past bij deze tijd van het jaar. De verse salie geeft een heerlijke geur en smaak aan het gerecht. Strooi er een beetje versgeraspte Parmezaanse kaas overheen en garneer eventueel met een blaadje salie. Mocht je er toch perse iets van vlees bij willen eten dan kan ik hierbij een malse biefstuk aanbevelen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen te bereiden

  1. Maak een mengsel van olijfolie, fijngesnipperde sjalot, gehakte knoflook, peper en zout
    gebruik de helft hiervan om de gnocchi in te bakken, eerst eventjes op een hoog vuur daarna zachtjes verder laten bakken, de buitenkant moet krokant worden (ongeveer 20 minuten).
  2. De andere helft gebruik je om de paddenstoelen in te bereiden, verhit de olie en bak hierin snel de schoongemaakte paddenstoelen (10 minuten).
  3. Voeg de fijngesneden salie en eventueel een paddenstoelen bouillon tablet toe.
  4. Serveer er geraspte Grana Padano kaas overheen en eventueel een blaadje salie. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst