Recept
« Terug naar recepten
Portobello gevuld met paprika, spek en sjalotjes
PT30M
Portobello gevuld met paprika, spek en sjalotjes
Deze smaakvolle paddenstoel leent zich geweldig om te vullen. Ik heb al meerdere varianten gemaakt maar toch wilde ik weer eens iets anders proberen. En ook deze werd goedgekeurd door mijn smaakpannel.
Je kunt ze gebruiken op een buffet maar ook op een bedje van sla prima geschikt als voorgerecht. Ik heb Rucola genomen en een beetje tomaten tapenade en enkele snoeptomaatjes voor de garnering.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portobello gevuld met paprika, spek en sjalotjes te bereiden
- Veeg de paddenstoelen schoon met een doekje en verwijder de stelen, snipper de sjalotten, snijd het spek in reepjes, snijd de paprika in blokjes, rasp de kaas.
- Verwarm wat olie in een grote koekenpan en bak hierin de paddenstoelen eventjes om en om en leg ze in een ovenschaal.
- Verwarm nog wat olie en bak hierin eerst de sjalotjes (je kunt eventueel ook de steeltjes fijnhakken en meebakken).
- Voeg eerst de spekreepjes en daarna de paprikablokjes toe, maak het geheel op smaak met peper en zout. Bak dit 5 minuutjes op een hoog vuur.
- Verdeel dit mengsel over de portobello's en doe er de geraspte kaas overheen.
- Zet ze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Gratineer indien nodig de kaas nog eventjes.
- Leg wat rucola op een bordje en schep er een portobello op.
- Garneer naar wens met bijvoorbeeld tomaten tapenade en wat snoeptomaatjes.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
TIP: Gebruik een harde pittige Italiaanse kaas als topping, bijvoorbeeld Grana Padano. En bij voorkeur zelf geraspt.