Een lekker gerecht met pistachepesto:
https://www.kookjij.nl/recepten/siciliaanse-pasta-met-pistachepesto-en-garnalen
Recept
« Terug naar recepten
Pistachepesto
PT20M
Pistachepesto
Tijdens mijn vakantie op Sicilië logeerden wij vlakbij Bronte (aan de voet
van de Etna) Blijkbaar is daar het Walhalla voor pistachenoten en ze zijn
daar ook een essentieel onderdeel in veel gerechten. Niet alleen in ijs en
gebak maar ook in granita (soort slushpuppy) en er wordt zelfs pesto mee
gemaakt.
Het is helemaal niet moeilijk om deze pesto zelf te maken en al is deze dan
niet van de originele Bronte pistachenoten, evengoed toch erg lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pistachepesto te bereiden
- Maak de pistache nootjes fijn met een vijzel of keukenmachine.
- Voeg fijngesneden basilicum, gehakte knoflook, geraspte kaas en peper & zout toe.
- Maak dit alles met een staafmixer fijn en voeg zoveel olijfolie toe tot de gewenste dikte.