Recept
« Terug naar recepten
Thaise kippensoep (Tom Ka Kai)
PT4M
Thaise kippensoep (Tom Ka Kai)
Een heerlijk thaise kippensoep (tom ka kai) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise kippensoep (Tom Ka Kai) te bereiden
1).Doe in een grote pan met dikke bodem 1 - 2 eetlepels rijstolie en fruit daarin aan de uien, de knoflook, de nam Prik Pao,de rode lombok en Nam Pla.
2).Doe nadat de uien glazig zijn geworden de andere ingrediënten er bij (behalve de korianderblaadjes) en laat even sudderen.
3).Doe er de laatste 5 minuten de garnalen bij en de champignons..
2).Doe nadat de uien glazig zijn geworden de andere ingrediënten er bij (behalve de korianderblaadjes) en laat even sudderen.
3).Doe er de laatste 5 minuten de garnalen bij en de champignons..
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de korianderblaadjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
Maar bij je ingrediënten vermeld je champignons ipv garnalen.
Lijkt mij overigens allebei kunnen. Maar bij de kip liever champignons?
Redactie KookJij
deuxchapeaux zegt:
Nam Prik Pao,Nam Pla en lomboks zijn alle te verkrijgen bij de toko's.
Vers vind ik altijd lekkerder dan uit een pakje.
Jan A.van der Hoeden
Astrid zegt: