Recept
« Terug naar recepten
Tikka Masala kip
PT60M
Tikka Masala kip
Een heerlijk tikka masala kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.smulweb recept van kramer1274
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tikka Masala kip te bereiden
Rasp de knoflook en gember op de fijnste kant van een kasrasp in een kom. Hak de pepertjes zo fijn mogelijk en meng ze met de gember en knoflook. Verhit een flinke scheut van de olie in een pan en doe de mosterdzaadjes erbij. Wanneer ze beginnen te ploppen, mogen ze samen met de paprikapoeder, komijn, gemalen koriander en 2 eetlepels van de garam masala bij het knoflook-en gembermengsel. Doe de helft van dit mengsel in een kom, roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij. Hussel alles goed en laat de kip een halfuur marineren.
Laat de boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat hierin de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 15 min. op een laag vuur bakken, zonder bruin te laten worden- als het goed is, begint het al heerlijk te ruiken! Doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en giet een halve liter water met een halve theelepel zout in de pan. Roer alles goed door en laat het een paar min. zachtjes pruttelen. Laat de saus inkoken tot hij iets dikker is geworden. zet hem even opzij.
Bak de stukken gemarineerde kip door en door gaar.
Warm de saus op en roer de room en de 3e lepel garam masala door. Proef de saus en breng hem zo nodig op smaak. Zodra de saus kookt haal je hem van het vuur en kunnen de gebakken stukken kip erbij.
Laat de boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat hierin de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 15 min. op een laag vuur bakken, zonder bruin te laten worden- als het goed is, begint het al heerlijk te ruiken! Doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en giet een halve liter water met een halve theelepel zout in de pan. Roer alles goed door en laat het een paar min. zachtjes pruttelen. Laat de saus inkoken tot hij iets dikker is geworden. zet hem even opzij.
Bak de stukken gemarineerde kip door en door gaar.
Warm de saus op en roer de room en de 3e lepel garam masala door. Proef de saus en breng hem zo nodig op smaak. Zodra de saus kookt haal je hem van het vuur en kunnen de gebakken stukken kip erbij.