KookJij

Tiramisu met drie soorten chocolade

Een heerlijk tiramisu met drie soorten chocolade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1470 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tiramisu met drie soorten chocolade te bereiden

Rasp de witte chocolade met een dunschiller.
Laat de melkchocolade en de pure chocolade in aparte pannen smelten in de melk.
Snijd de plakken cake bij in de vorm van de bodem van uw glas.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers met de kristalsuiker stevig tot een wit schuim en voeg er de mascarpone aan toe. Verdeel dit mengsel over 2 kommen en voeg aan het ene deel de melkchocolade en aan het andere de pure chocolade toe.
Werk de helft van de stijfgeklopte eiwitten door het mascarponemengsel met melkchocolade en doe hetzelfde met het mascarponemengsel met pure chocolade.
Opmaken in een glas door op de bodem de gebroken plakken cake te leggen met daarop eerst de mascarpone met pure chocolade en daarop de mascarpone met melkchocolade.
Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
Opdienen met de geraspte witte chocolade erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

e.vanderhaeghen

e.vanderhaeghen zegt:
Ik moet zeggen dat het een heel lekker dessertje is.
erna .vanderhaeghen

erna .vanderhaeghen zegt:
Ziet er goed uit, zou dit ook lukken met ricotta in plaats van mascarpone?
Jenny Van Hecke

Jenny Van Hecke zegt:
In één woord : een "super" dessert !!!!