Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu met drie soorten chocolade
PT1470M
Tiramisu met drie soorten chocolade
Een heerlijk tiramisu met drie soorten chocolade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
1470 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
ilgustoitaliano.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu met drie soorten chocolade te bereiden
Rasp de witte chocolade met een dunschiller.
Laat de melkchocolade en de pure chocolade in aparte pannen smelten in de melk.
Snijd de plakken cake bij in de vorm van de bodem van uw glas.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers met de kristalsuiker stevig tot een wit schuim en voeg er de mascarpone aan toe. Verdeel dit mengsel over 2 kommen en voeg aan het ene deel de melkchocolade en aan het andere de pure chocolade toe.
Werk de helft van de stijfgeklopte eiwitten door het mascarponemengsel met melkchocolade en doe hetzelfde met het mascarponemengsel met pure chocolade.
Opmaken in een glas door op de bodem de gebroken plakken cake te leggen met daarop eerst de mascarpone met pure chocolade en daarop de mascarpone met melkchocolade.
Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
Opdienen met de geraspte witte chocolade erover.
Laat de melkchocolade en de pure chocolade in aparte pannen smelten in de melk.
Snijd de plakken cake bij in de vorm van de bodem van uw glas.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers met de kristalsuiker stevig tot een wit schuim en voeg er de mascarpone aan toe. Verdeel dit mengsel over 2 kommen en voeg aan het ene deel de melkchocolade en aan het andere de pure chocolade toe.
Werk de helft van de stijfgeklopte eiwitten door het mascarponemengsel met melkchocolade en doe hetzelfde met het mascarponemengsel met pure chocolade.
Opmaken in een glas door op de bodem de gebroken plakken cake te leggen met daarop eerst de mascarpone met pure chocolade en daarop de mascarpone met melkchocolade.
Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
Opdienen met de geraspte witte chocolade erover.
e.vanderhaeghen zegt: