Recept
« Terug naar recepten
Tonijn met Citrusdressing
PT45M
Tonijn met Citrusdressing
Een heerlijk tonijn met citrusdressing recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijn met Citrusdressing te bereiden
*Doe de citroen en sinaasappels in een pan met kokend water en laat die 30 - 45 seconden meekoken om de harsen, olies en andere "vuiligheid" van de schillen te doen verdwijnen.
Spoel de vruchten dan af in koud water en droog ze goed af met een schone doek.
*Nu de vruchten zesteren (het aromatische geel en oranje van de schillen zonder het wit er af snijden en apart houden).
*Dan het vruchtvlees uit de vruchten verwijderen zonder de vliezen en vellen. Pitten verwijderen. Doe de schone partjes bij de zestes, evenals het vrijkomende sap. Maak de stukjes klein en doe in een keukenmachine samen met de mosterd, witte wijnazijn, 2 sjalotes en knoflook en draai daarvan een mooie gladde pasta.
*Dan bij draaiende machine de olie bij de pasta gieten in een dun straaltje en zo zorgen voor een mooie gebonden dressing. Een schepje honing daarbij is optioneel.
*Nu kunnen we twee kanten uit:
1) We scheppen wat dressing op de spiegel van een bord, leggen daarop de in blokjes gesneden tonijn en bestrooien daarna de tonijn met lomboksnippers, sjalottensnippers en fijngehakte koriander blaadjes.
2) We husselen alles door elkaar en scheppen dat op een bordje.
--->Zelf geef ik de voorkeur aan nr.1 met de optie van het schepje honing.
Spoel de vruchten dan af in koud water en droog ze goed af met een schone doek.
*Nu de vruchten zesteren (het aromatische geel en oranje van de schillen zonder het wit er af snijden en apart houden).
*Dan het vruchtvlees uit de vruchten verwijderen zonder de vliezen en vellen. Pitten verwijderen. Doe de schone partjes bij de zestes, evenals het vrijkomende sap. Maak de stukjes klein en doe in een keukenmachine samen met de mosterd, witte wijnazijn, 2 sjalotes en knoflook en draai daarvan een mooie gladde pasta.
*Dan bij draaiende machine de olie bij de pasta gieten in een dun straaltje en zo zorgen voor een mooie gebonden dressing. Een schepje honing daarbij is optioneel.
*Nu kunnen we twee kanten uit:
1) We scheppen wat dressing op de spiegel van een bord, leggen daarop de in blokjes gesneden tonijn en bestrooien daarna de tonijn met lomboksnippers, sjalottensnippers en fijngehakte koriander blaadjes.
2) We husselen alles door elkaar en scheppen dat op een bordje.
--->Zelf geef ik de voorkeur aan nr.1 met de optie van het schepje honing.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
In plaats van tonijn is een andere vissort ook mogelijk en zelfs een een mooi stukje kogelbiefstukje kan er mee door.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Vanwege je uitgebreide kennis heb ik een vraag; het je wel eens schapekop klaargemaakt, of weet jij een bron?
groeten Hans:)
deuxchapeaux zegt:
Met vr.gr.
Jan A.:)