KookJij

Tonijntartaar met Mierikswortel

(Rauwe) vis met mierikswortel is een goede combinatie. Ook met verse tonijn gaat het prima
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tonijntartaar met Mierikswortel te bereiden

  1. Doe de blokjes tonijn in een kom en roer daar door heen de ketjap manis. Zet dat in de ijskast.
  2. Dep de blokjes komkommer droog met keukenpapier.
  3. Meng in een kommetje de mierikswortel met een scheut citroensap en de mayonaise.
  4. Zet de komkommer en de saus ook koud weg in de ijskast tot vlak voor het opdienen.
  5. Meng de komkommerblokjes met de tonijn-ketjap-mix.
  6. Voeg dan lepel voor lepel de mierikswortel-mayonaise saus toe en meng goed. Breng op smaak met zeezout en peper.
  7. Verdeel de tonijn-mix over bordjes en garneer met de ringetjes lenteui.
  8. Afgarneren met toefje saus, wat druppeltjes ketjap en evt. een gekookt en gepeld kwartel eitje.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Wat drinken we erbij?
Ondanks de aanwezigheid van mierikswortel en ketjap zijn er toch wel enkele aardige cobinaties: We zouden een Cava kunnen proberen, of een Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc. Ook een Pinot Blanc van rijpe druiven of een Viognier zou een goede keuze kunnen zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst