Wat drinken we erbij?
Ondanks de aanwezigheid van mierikswortel en ketjap zijn er toch wel enkele aardige cobinaties: We zouden een Cava kunnen proberen, of een Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc. Ook een Pinot Blanc van rijpe druiven of een Viognier zou een goede keuze kunnen zijn.
Recept
« Terug naar recepten
Tonijntartaar met Mierikswortel
PT35M
Tonijntartaar met Mierikswortel
(Rauwe) vis met mierikswortel is een goede combinatie. Ook met verse tonijn gaat het prima
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijntartaar met Mierikswortel te bereiden
- Doe de blokjes tonijn in een kom en roer daar door heen de ketjap manis. Zet dat in de ijskast.
- Dep de blokjes komkommer droog met keukenpapier.
- Meng in een kommetje de mierikswortel met een scheut citroensap en de mayonaise.
- Zet de komkommer en de saus ook koud weg in de ijskast tot vlak voor het opdienen.
- Meng de komkommerblokjes met de tonijn-ketjap-mix.
- Voeg dan lepel voor lepel de mierikswortel-mayonaise saus toe en meng goed. Breng op smaak met zeezout en peper.
- Verdeel de tonijn-mix over bordjes en garneer met de ringetjes lenteui.
- Afgarneren met toefje saus, wat druppeltjes ketjap en evt. een gekookt en gepeld kwartel eitje.