De bedoeling was om de bloemkool gewoon met een gehakt eten, de geijkte maaltijd. Tijdens het koken bedacht ik dat
ik er ook wel eens wat lekker Aziatisch van kon maken. Zo ontstond deze lekkere pindagehakt-saus.
Lekker met rijst en een komkommersalade, maar ook met aardappelpuree erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool met pinda-gehaktsaus
PT15M
Bloemkool met pinda-gehaktsaus
De bloemkool wordt gewoon beetgaar gekookt. Het gehakt wordt rul gebakken en op smaak gemaakt met pindakaas en Aziatische kruiden. De gehaktsaus gaat voor het opdienen over de bloemkool.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool met pinda-gehaktsaus te bereiden
- Kook de bloemkool beetgaar in water met zout. Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
- Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak hierin het gehakt in grove stukken lekker bruin. Kruid het gehakt met
peper en zout.Bak de gesnipperde uien en knoflook even mee tot glazig. - Voeg de prei toe en bak al omscheppend plm. 3 tot 4 minuten mee. Roer de pindakaas door het gehakt. Voeg zoveel water toe tot je een mooie niet te dunne saus krijgt. Maak de gehaktsaus op smaak met ketjap, citroensap, basterdsuiker en sambal oelek.
- Verdeel de saus over de goed uitgelekte bloemkool.