KookJij

Trifle

Een heerlijk trifle recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Trifle te bereiden

BEREIDEN:
Cake in blokken van 2 x 2 x 2 centimeter snijden en in een schaal doen of over kleine schaaltjes verdelen.
Sherry over de cake gieten.
Vers fruit wassen en zo nodig schoonmaken (b.v. aardbeien - de kroontjes er uit halen en door midden snijden).
Fruit in een steelpan doen en er circa 1 centimeter water bij doen. (Tip: Gebruik sap uit het blik in plaats van water als het fruit uit blik komt.)
Breng het fruit aan de kook.
Laat vers fruit even koken tot het iets zacht is en er sap uit komt.
Bind het vruchtensap met in water aangeroerde maïzena - Tip nodig? Klik hier.
Breng het fruit indien nodig op smaak met suiker, het moet echt lekker zoet zijn!
Verdeel het fruit over de cake (mag warm gebeuren).
Roer in een kommetje een glad papje van de custard, suiker en een beetje van de melk.
Verhit de rest van de melk in een steelpan.
Neem de pan van het vuur als de melk begint te koken.
Wacht even tot de kook er af is en giet daarna al roerend het custardpapje in een dun straaltje bij de melk.
Zet de pan terug op het vuur en laat de vla al roerend circa 4 minuten zachtjes koken.
Let op: Giet geen kokende vla in een glazen schaal!
Laat de vla tot lauwwarm afkoelen, roer af en toe anders komt er een vel op.
Verdeel lauwwarme vla over het fruit.
Laat verder afkoelen.
Dek de afgekoelde trifle af met plasticfolie en zet de trifle tot circa een uur voor gebruik in de koelkast.

SLAGROOM KLOPPEN:
(kan vanaf circa 3 uur voor gebruik)
De slagroom met 2 eetlepels suiker stijf kloppen, tot gebruik in de koelkast zetten.

AFWERKEN:
Slagroom over de trifle verdelen en glad strijken.

TIP 1:
Garneren met amandelschaafsel kan ook (vooraf even roosteren in een droge koekenpan).

TIP 2:
Het is de bedoeling dat de slagroom tot aan de rand komt anders kan je de slagroom niet glad strijken.

TIP 3:
Trifle kan een dag van te voren gemaakt worden. De slagroom kan enkele uren voor het serveren geklopt worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst