Recept
« Terug naar recepten
Truffelcaré met sinaasappel
PT40M
Truffelcaré met sinaasappel
Een heerlijk truffelcaré met sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Truffelcaré met sinaasappel te bereiden
Snijd de kapjes van de chocoladecake. Snijd 8 plakken van de cake en verwijder de korsten. Bekleed de bodem en de randen van de vorm royaal met vershoudfolie. Leg de cake op de bodem, snijd de plakken eventueel bij om te zorgen dat de bodem volledig bedekt is. Druk de cake goed aan en bestrijk de cakebodem met de marmelade. Doe de slagroom in een steelpan en verwarm op laag vuur (laat niet koken!). Voeg de blokjes chocolade toe en laat ze op laag vuur al roerend smelten. Neem de pan van het vuur en roer de chocoladeroom glad. Laat de chocoladeroom tot handwarm afkoelen en schenk hem voorzichtig over de marmelade. Zet de vorm minimaal 3 uur - liever nog een dag eerder, want hij wordt dan nog lekkerder - in de koelkast, zodat de chocoladecrème kan opstijven. Bestuif de truffelcarré royaal met cacaopoeder door een fijn (thee)zeefje. Neem de taart uit de vorm, zet hem op een platte schaal en verwijder voorzichtig het folie. Snijd de truffelcarré met een nat mes in mooie blokjes.
Tip: Maak de truffelcarré met sinaasappel een dag van te voren. Voor een truffelcarré voor 16 personen kunt u dezelfde vorm gebruiken. Verdubbel alleen de hoeveelheden van de room en chocolade; de cakebodem met de marmelade blijft even groot. Nu de carré hoger is, kost het meer tijd om hem te laten opstijven. Reken op minimaal 5 uur, maar het liefst een hele dag.
Tip: Garneer de gebakjes met een dungesneden sinaasappelpartje voor een kleurig accent.
Tip: Maak de truffelcarré met sinaasappel een dag van te voren. Voor een truffelcarré voor 16 personen kunt u dezelfde vorm gebruiken. Verdubbel alleen de hoeveelheden van de room en chocolade; de cakebodem met de marmelade blijft even groot. Nu de carré hoger is, kost het meer tijd om hem te laten opstijven. Reken op minimaal 5 uur, maar het liefst een hele dag.
Tip: Garneer de gebakjes met een dungesneden sinaasappelpartje voor een kleurig accent.