Recept
« Terug naar recepten
Tulang Goreng Mangga (Gebakken Bot met Mango)
PT45M
Tulang Goreng Mangga (Gebakken Bot met Mango)
Ook in Indonesie kennen ze gebakken vis met een "jasje". Ook daar combineren ze gebakken vlees- en visgerechten met fruit (ananas en mango).
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tulang Goreng Mangga (Gebakken Bot met Mango) te bereiden
- Maak een soort marineer-saus van de gesnipperde sjalot en knoflook, ketjap, sherry plus een beetje zeezout en vers gedraaide zwarte peper.
- Giet dat uit over de stukken vis in een flinke kom en zet dit 20 minuten weg in de koelkast.
- Ondertussen de eieren klutsen met 1 eetlepel water en de maizena en de blokjes mango uit laten lekken boven een kommetje.
- Verhit de olie in de koekenpan, laat de stukken vis uitdruipen en doe ze in de eiermix.
- Bak dan de stukken vis mooi goudkleurig en krokant en zet ze warm weg.
- Roer de marineer-saus en het beetjes mano sap met de gulah Djawa door het eiermengsel dat overbleef en doe dat in een sauspannetjes op een laag vuurtje. Roer (en blijf roeren) tot het sausje gaat indikken. Dien de stukken vis op met de mango-blokjes en de saus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schenk hierbij een witte wijn met een klein zoetje.