Recept
« Terug naar recepten
Tuna Patata
PT30M
Tuna Patata
Een heerlijk tuna patata recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Als basis een recept uit Allerhande van AH gebruikt en dit verder bewerkt.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tuna Patata te bereiden
De tonijn uit blik afgieten en vermengen met de aardappelpuree. De doperwten 5 minuten koken in een beetje water. De uit elkaar getrokken bladspinazie en de doperwten vermengen met het aardappel-tonijn mengsel. De zongedroogde tomaat in dunne reepjes snijden en eveneens erdoor mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Van het mengsel 8 platte schijven vormen en iedere schijf omwikkelen met een plakje ontbijtspek.
In een pan (anti-aanbakpan is beslist nodig)de schijven bakken. Bij het serveren van de tuna patata er in blokjes gesneden paprika overheen strooien.
Van het mengsel 8 platte schijven vormen en iedere schijf omwikkelen met een plakje ontbijtspek.
In een pan (anti-aanbakpan is beslist nodig)de schijven bakken. Bij het serveren van de tuna patata er in blokjes gesneden paprika overheen strooien.