Recept
« Terug naar recepten
Vis: witte tonijnsalade
PT10M
Vis: witte tonijnsalade
Witte tonijn wordt niet zo groot als sommige andere tonijnsoorten. Hij heeft bijzonder lange borstvinnen, die tot voorbij de tweede rugvin reiken. Witte tonijnen geven een voorkeur aan zeewater boven de 15 graden Celsius.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Brood - Beleg
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vis: witte tonijnsalade te bereiden
- Verwijder de olie van de tonijn. Tomaat in kleine blokjes snijden, sjalotjes zeer fijn snijden. Meng deze ingredienten met de erwten, mierikswortel, mayonaise, uitgeperst teentje look deze kruiden naar smaak en de halve uitgeperste limoen eronder mengen. Serveer deze salade zeer fris. Heerlijk op een vers gebakken pistolet, je kan deze salade ook opdienen als hapje of voorgerecht.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt: