Recept
« Terug naar recepten
Turks fruit
PT30M
Turks fruit
Een heerlijk turks fruit recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turks fruit te bereiden
Doe de suiker met het citroensap en 250 ml.water in een pannetje en breng dat al roerend aan de kook.Laat deze stroop inkoken.Zet in die tijd de gelatine in ruim water in de week.Knijp de gelatine goed uit en roer deze, van het vuur af, door de suikersiroop.Voeg enkele druppels rode vloeistof en het rozenwater door de suikerstroop.Spoel een platte schaal of vorm om met koud water en giet het mengsel erin.Laat het helemaal opstijven.Meng de poedersuiker en de maïzena door elkaar en bestrooi hiermee het werkblad.Stort de gelei hierop en snijd het met een natgemaakt mes in blokjes.Wentel deze door de poedersuiker met maïzena.Serveer ze met turkse koffie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lambert zegt:
Rosa zegt: