KookJij

Turks fruit

Een heerlijk turks fruit recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turks fruit te bereiden

Doe de suiker met het citroensap en 250 ml.water in een pannetje en breng dat al roerend aan de kook.Laat deze stroop inkoken.Zet in die tijd de gelatine in ruim water in de week.Knijp de gelatine goed uit en roer deze, van het vuur af, door de suikersiroop.Voeg enkele druppels rode vloeistof en het rozenwater door de suikerstroop.Spoel een platte schaal of vorm om met koud water en giet het mengsel erin.Laat het helemaal opstijven.Meng de poedersuiker en de maïzena door elkaar en bestrooi hiermee het werkblad.Stort de gelei hierop en snijd het met een natgemaakt mes in blokjes.Wentel deze door de poedersuiker met maïzena.Serveer ze met turkse koffie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rosa

Rosa zegt:
Sorry maar er klopt niets van want er staat niet dat je de maïzena moet toevoegen aan de stroop, nu is het mislukt bij mij. Kijk beter naar die van de Albert Heijn, die is wel gelukt.
Niels

Niels zegt:
Ik hoop dat het lekker is
Lambert

Lambert zegt:
je kunt ook arabische gom hiervoor gebruiken,maar gelatine wordt in de turkse keuken veel gebruikt.
Lettie

Lettie zegt:
Kan ik de gelatine vervangen door arabische gom of wijnsteen met meel?