Recept
« Terug naar recepten
Uiensoep met blauwe kaas
PT45M
Uiensoep met blauwe kaas
Een heerlijk uiensoep met blauwe kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Belgisch recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uiensoep met blauwe kaas te bereiden
Verwarm in een grote pan de bouillon en voeg de kervel, het laurierblaadje, de kruidnagels, de foelie, de rozemarijn, de prei, de wortel en de helft van de uien toe.
Breng de bouillon aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het geheel 1 uur trekken.
Zeef de bouillon (de prei, ui en wortel gebruik je niet meer). Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin al omscheppend de rest van de uien met de knoflook, tot de uien glazig zijn.
Schenk de bouillon erbij en voeg eventueel de cognac toe.
Breng de soep aan de kook en laat de soep ca.15 minuten zachtjes sudderen tot de uien goed gaar zijn.
Meng in een kopje het aardappelzetmeel met een beetje van de uienbouillon.
Schenk het mengsel bij de soep er roer tot de soep iets dikker is. Haal de pan van het vuur en roer er de kaas door. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Lekker met een gegrild sneetje stokbrood met geraspte kaas.
Breng de bouillon aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het geheel 1 uur trekken.
Zeef de bouillon (de prei, ui en wortel gebruik je niet meer). Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin al omscheppend de rest van de uien met de knoflook, tot de uien glazig zijn.
Schenk de bouillon erbij en voeg eventueel de cognac toe.
Breng de soep aan de kook en laat de soep ca.15 minuten zachtjes sudderen tot de uien goed gaar zijn.
Meng in een kopje het aardappelzetmeel met een beetje van de uienbouillon.
Schenk het mengsel bij de soep er roer tot de soep iets dikker is. Haal de pan van het vuur en roer er de kaas door. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Lekker met een gegrild sneetje stokbrood met geraspte kaas.
Mijn kookverhaal (Bert Allers)
In de omgeving van Aalst in België waren vroeger enorme uienvelden en kwekerijen, daarom wordt deze soep ook wel 'Aalsterajuinsoep met Gentse blauwe' genoemd.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Dit komt door het fruiten van de uien, en je kan ze zo bruin laten worden als je zelf wil.
succes,
:);) m.v.g. Bert Allers
mia7 zegt: