Recept
« Terug naar recepten
Uitsmijtertje met balkenbrij
PT30M
Uitsmijtertje met balkenbrij
Een heerlijk uitsmijtertje met balkenbrij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uitsmijtertje met balkenbrij te bereiden
Steek 20 rondjes brood en 10 rondjes balkenbrij uit.
Bak het ontbijtspek knapperig en laat drogen op keukenpapier.
Bak de rondjes balkenbrij in een eetlepel eendenvet hard aan.
Bak de kwarteleitjes en maak er mooie spiegeleitjes van.
Bestrooi deze met een klein beetje zout.
Schil de appelen, haal het klokkenhuis eruit en snij er 10 mooie schijven van en bak ze bruin.
Verwarm de appelstroop en doe er de rozijnen bij en een scheutje calvados.
Serveren:
Leg aan elke kant van een bord een rondje brood.
Leg op het ene rondje de balkenbrij met een schijf appel erop en op het andere rondje het gebakken kwarteleitje.
Leg het gebakken plakje spek ertussen en nappeer net wat stroop met rozijnen omheen.
Garneer met tuinkers.
Bak het ontbijtspek knapperig en laat drogen op keukenpapier.
Bak de rondjes balkenbrij in een eetlepel eendenvet hard aan.
Bak de kwarteleitjes en maak er mooie spiegeleitjes van.
Bestrooi deze met een klein beetje zout.
Schil de appelen, haal het klokkenhuis eruit en snij er 10 mooie schijven van en bak ze bruin.
Verwarm de appelstroop en doe er de rozijnen bij en een scheutje calvados.
Serveren:
Leg aan elke kant van een bord een rondje brood.
Leg op het ene rondje de balkenbrij met een schijf appel erop en op het andere rondje het gebakken kwarteleitje.
Leg het gebakken plakje spek ertussen en nappeer net wat stroop met rozijnen omheen.
Garneer met tuinkers.