Recept
« Terug naar recepten
Appeltaartjam
PT30M
Appeltaartjam
Ik denk dat iedereen die van appeltaart houd, en dat zijn er velen, ook wel
zullen smullen van deze appeltaartjam.
Je kunt het ook appeltaart in een potje noemen.
Ik maakte deze heerlijk jam met een gedeelte van de opbrengst van mijn
eigen appelboom(pje).
Ik weet eerlijk gezegd het appelsoort niet, wel weet ik dat het een friszure
appel is die me doet denken aan de 'James Grieve' die wij vroeger bij de
appelboer kochten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaartjam te bereiden
- Schil de appels, snij ze in stukjes en doe ze in een pan.
- Voeg het water (of appelsap), citroensap, Calvados (evt. Rum of Amaretto) kaneelstokje en de rozijnen toe en breng dit aan de kook.
- Laat het ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken en maak de appels eventueel nog een beetje fijner met een stamppotstamper (let op het kaneelstokje).
- Voeg dan de suiker en de walnoten toe en laat dit nog een paar minuutjes zachtjes koken zodat de suiker goed is opgelost.
- Schep dan de jam in goed schoongemaakte potjes (vaatwasser of sodawater) draai het deksel er goed vast op en zet de potjes 5 minuten op zijn kop. Daarna kun je ze omdraaien. Let op dat de potjes goed vacuüm zijn. Dit kun je controleren door met je vinger op het deksel te duwen, deze mag niet 'klikken'.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Bewaar de potjes jam op een koele en donkere plaats, bij voorkeur in de kelder. Na opening kun je de jam het beste in de koelkast bewaren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lidy Berkx zegt:
Erg lekker. Volgend jaar weer en dan met een ander smaakje en noten.
Groetjes Lidy
Lidy Berkx zegt:
Groetjes Lidy en een fijn weekend.
Wilmie Willemse zegt:
Lidy Berkx zegt:
Daar ga ik deze jam eens van maken. Dus favo zetten.
Dankjewel voor dit idee.
Groetjes Lidy.
Petra Wiggers zegt:
Wilmie Willemse zegt:
Groetjes van Wilmie.