Recept
« Terug naar recepten
Normandische parelhoen met Cider en Calvados
PT120M
Normandische parelhoen met Cider en Calvados
Als je deze streek in Frankrijk beter leert kennen voor wat betreft de specialiteiten op het gebied van eten en drinken snap je ook beter waar de uitdrukking "leven als God in Frankrijk" vandaan komt.
Normandië staat bekend om haar vele lekkernijen zoals: boter, room, kazen, cider, calvados, appels, gevogelte maar ook oesters, mosselen en vele andere vis en schaaldieren.
Het kan dus niet anders dan dat een gerecht uit deze streek een lekkernij is.
Deze parelhoen is een goed voorbeeld van zo`n heerlijk gerecht.
Tip: Je kunt in plaats van parelhoen ook een mooie scharrelkip nemen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Normandische parelhoen met Cider en Calvados te bereiden
- Bestrooi de parelhoen met peper en zout en braad dit aan in de bruisende boter en laat dit op een klein pitje een half uurtje braden, blus eventueel af met een beetje van de cider.
- Na een half uur gaat de geschilde, in 8 parten gesneden appel erbij.
- Na nog eens 3 kwartier sudderen voegt u de Calvados, cider en de room toe, de vloeistoffen goed door elkaar roeren.
- Laat dit geheel nog even sudderen zodat de saus een beetje kan indikken.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
En natuurlijk drink je hier een lekker glas cider bij.