Recept
« Terug naar recepten
Mosselen op Normandische wijze met cider en room
PT20M
Mosselen op Normandische wijze met cider en room
Jaren geleden heb ik eens een keer mosselen met cider en room gegeten
toen ik in Normandie op vakantie was. We aten het toen als voorgerecht en
kregen het geserveerd in een diep bord met een lepel ernaast. Wat ik met
die lepel moest doen werd mij weldra duidelijk toen ik andere mensen hun
bord leeg zag lepelen nadat ze eerst hun mosselen hadden gegeten. Het
was echt heerlijk en als je de mosselen op deze manier maakt zul je
merken dat het kookvocht inderdaad zonde is om weg te gooien.
Wanneer je het als voorgerecht eet is 2 kilo mosselen genoeg voor 4 à 5
personen. Eet je het als hoofdgerecht reken dan gewoon op 1 kilo per
persoon.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen op Normandische wijze met cider en room te bereiden
- Spoel de mosselen af en gooi kapotte schelpen weg.
- Schil de sjalotjes en snij ze fijn.
- Schil de appel en snij die in stukjes.
- Smelt de boter in een (mossel)pan, en bak er de sjalot en de appel in.
- Voeg een beetje zout toe of gebruik gezouten boter.
- Voeg de cider en de room toe.
- Schep alles goed doorelkaar en voeg de mosselen toe.
- Schud de mosselen een paar keer goed om.De mosselen zijn klaar als ze open zijn.
- Garneer met een handvol grof gesneden peterselie.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer er stokbrood en/of Franse frietjes bij. Natuurlijk drink je er de overgebleven cider bij.