Recept
« Terug naar recepten
Opperdoezer ronde met mosterdboter
PT30M
Opperdoezer ronde met mosterdboter
OpperDOES en DOESburg. Het lijkt wel een woordspelletje. Toch is
het dat zeker niet. Zeker wel is het feit dat de Opperdoezer ronde en de
Doesburgsche mosterd samen een geweldige combinatie van 2
ambachtelijke en authentieke producten zijn.
Daar kwam ik toevallig achter toen ik aan de Opperdoezer ronde weer
eens een andere draai wilde geven. Ik kende de combinatie met
peterselieboter al langer en omdat ik mijn eigengemaakte mosterdboter ook al zo lekker vond op
groenten heb ik het deze keer uitgeprobeerd op de Opperdoezer
aardappeltjes. Een combinatie om te onthouden dus. Niet te ingewikkeld
maar zoals ik wel vaker zeg; goede producten hebben verder niet veel
nodig.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Opperdoezer ronde met mosterdboter te bereiden
- Was de aardappelen en boen ze goed schoon, snij grote exemplaren doormidden.
- Kook ze in ruim water met een beetje zout 20-25 minuten en giet ze af.
- Meng de mosterd door de (zachte) boter en maak eventueel op smaak met peper en zout.
- Doe de boter op de hete aardappelen en laat de pan met het deksel erop nog 5 minuten staan. Hussel alles door elkaar en doe het over in een schaal.
- Garneer met fijngeknipte bieslook.