KookJij

Mosterdboter met ambachtelijke Doesburgsche mosterd

We waren aan het fietsen en Doesburg lag op onze route dus toen vond ik het wel heel erg verleidelijk om even in de Doesburgsche mosterd en azijnfabriek rond te kijken. En natuurlijk (hoe kan het ook anders) ging ik bepakt en bezakt weer verder. Nee dit is geen sluikreclame en ik ben ook niet gesponsord. Ik heb deze heerlijke mosterd gewoon zelf gekocht maar ik was wel onder de indruk van de ambachtelijke wijze waarop dit tegenwoordig nog gemaakt wordt. Thuisgekomen en met voortaan een echte Keulse mosterdpot met ambachtelijke Doesburgsche mosterd op tafel bedacht ik dit waanzinnig simpele maar heerlijke recept voor mosterdboter. Eigenlijk is dit recept heel toevallig ontstaan omdat ik een maaltijdsalade op het menu had staan en ik wel eens wat anders wilde dan de gebruikelijke kruidenboter. Het is in een paar seconden gemaakt, maar zorg wel dat de boter zacht is.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosterdboter met ambachtelijke Doesburgsche mosterd te bereiden

  1. Zorg dat de boter zacht genoeg is en meng de mosterd er doorheen.
  2. Schep alles goed door elkaar tot een mooie gladde massa.
  3. Maak eventueel op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP: Ook lekker op gekookte sperzieboontjes, spruitjes, worteltjes enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst