Recept
« Terug naar recepten
Mosterdboter met ambachtelijke Doesburgsche mosterd
PT10M
Mosterdboter met ambachtelijke Doesburgsche mosterd
We waren aan het fietsen en Doesburg lag op onze route dus toen vond ik
het wel heel erg verleidelijk om even in de Doesburgsche mosterd en
azijnfabriek rond te kijken. En natuurlijk (hoe kan het ook anders) ging ik
bepakt en bezakt weer verder.
Nee dit is geen sluikreclame en ik ben ook niet gesponsord. Ik heb deze
heerlijke mosterd gewoon zelf gekocht maar ik was wel onder de indruk
van de ambachtelijke wijze waarop dit tegenwoordig nog gemaakt wordt.
Thuisgekomen en met voortaan een echte Keulse mosterdpot met
ambachtelijke Doesburgsche mosterd op tafel bedacht ik dit waanzinnig
simpele maar heerlijke recept voor mosterdboter.
Eigenlijk is dit recept heel toevallig ontstaan omdat ik een maaltijdsalade op
het menu had staan en ik wel eens wat anders wilde dan de gebruikelijke
kruidenboter. Het is in een paar seconden gemaakt, maar zorg wel dat de
boter zacht is.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosterdboter met ambachtelijke Doesburgsche mosterd te bereiden
- Zorg dat de boter zacht genoeg is en meng de mosterd er doorheen.
- Schep alles goed door elkaar tot een mooie gladde massa.
- Maak eventueel op smaak met peper en zout.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
TIP: Ook lekker op gekookte sperzieboontjes, spruitjes, worteltjes enz.