En niet alleen lekker op Fishy Friday
Serveer met röstirondjes, frietjes, gebakken aardappeltjes of puree.
Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.
PT50M
Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.
Fishy Friday en vandaag staat dit heerlijke kabeljauwhaasje met een romig
mosterdsausje en op een bedje van groente te broeien in de oven. Snel
klaar en gemakkelijk voor te bereiden. Lekker en gezond.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei. te bereiden
- Verwarm wat olie in een pan en fruit de wortel en preiplakjes 5 minuten op een zacht vuurtje.
- Voeg dan de bouillon toe en laat met het deksel op de pan nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de laatste 2 minuten de zeekraal toe.
- BEWAAR enkele takjes om te garneren.
- Roer ondertussen de 2 soorten mosterd, room , peterselie met het theelepeltje maizena tot een sausje.
- Voeg de helft van dit sausje na die 7 minuten aan de groente toe en roer even door.
- Leg de inhoud van de pan in de ovenschaal.
- Leg er de kabeljauw bovenop en bestrooi die met peper of met wat Allround-kruidenmix-met-aromat-zelf-samenstellen
- Leg de andere helft van het mosterdsausje op de vis. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet de schotel voor 20-25 minuten ( afhankelijk van de dikte) in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Verwijder de laatste 5 minuten de folie.
- Roerbak dan de rest van de zeekraal 2 -3 minuten in knoflookolie en garneer er, alvorens te serveren de schotel mee.