Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw ovenschotel met groente en mosterdsaus
PT50M
Kabeljauw ovenschotel met groente en mosterdsaus
Smaakvol en snel en ideaal om kleine restjes groente te verwerken.
Kabeljauw is nogal aan de prijs en zeker de haas. Filet of andere stevige
witvis is prima te gebruiken.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw ovenschotel met groente en mosterdsaus te bereiden
- Smelt de roomboter in een hapjespan.
- Voeg de wortel, paprika, sjalot, knoflook en champignons toe en fruit alles zachtjes 6 minuten.
- Voeg de bouillon toe en laat alles nog even 4-6 minuten garen.
- Meng de mosterd en 1 el gesnipperde bladpeterselie door de room.
- Roer de helft van het mosterd roommengsel door de groente.
- Stort dit romig groentemengsel in een ovenschaal en leg er de kabeljauw bovenop.
- Giet het overgebleven deel van de room over de vis en zet de schaal circa 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Bestrooi met wat achter gehouden gesnipperde peterselie.
- Lekker met frietjes of gebakken aardappeltjes.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Ik maak graag gebruik van eenpersoons ovenschaaltjes. Voor de man iets meer en voor de vrouw iets minder. Zo precies genoeg voor elk :)