KookJij

Stamppot van bospeen met stoofvlees

Ik had nog een flinke bos ( ruim 500 gram ) aan waspeentjes in de koelkast. Met dit koude weer zin in stamppot. Flinke riblap ven 450 gram uit de vriezer en aan de slag.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot van bospeen met stoofvlees te bereiden

  1. Maak in de ochtenduren alvast het stoofvlees. Laat het bakproduct bruinen en voeg het vlees toe. Schroei de stukjes rondom dicht en bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij. Draai flink wat versgemalen peper op de riblap stukjes en voeg eventueel een snufje zout toe.
  2. Fruit de gesnipperde rode ui en de sjalotjes met de knoflook enkele minuten in het overgebleven vet.
  3. Voeg het vlees toe en blus met 125 ml rode wijn en 250 ml runderbouillon ( van een blokje met minder zout)
  4.   Steek de kruidnagels in het sjalotje ( dit bespaart  straks flink wat zoekwerk) voeg laurier en de jeneverbessen toe. Breng dit geheel zachtjes aan de kook. Besmeer de boterham flink met mosterd en leg deze met de mosterd kant naar beneden op de stoof. Deksel op de pan en laat 120 minuten zachtjes stoven. Roer de snee door de stoof en kijk of er nog voldoende vocht in de pan aanwezig is.
  5. Laat nogmaal 30 minuten stoven.
  6. Voor de stamppot snij de schone bospeentjes in stukjes evenals de aardappelen en de uien.
  7. Breng water aan de kook , voeg de tuinkruidenbouillon toe en de peen, aardappelen en de ui.
  8. Laat zachtjes koken totdat alles gaar is.
  9. Giet af en stoom even droog. Stamp met boter en  room tot een grove puree. Verdeel over 2 borden en verdeel er de stoof over NADAT ( Laurier , sjalot met kruidnagels en de jeneerbessen verwijderd zijn)

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

We hebber ervan gesmuld gisterenavond.Grove stamppot met daarop een smaakbom van stoof.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst