Op tweede kerstdag voor 2 personen gemaakt zonder mossel en st Jacobsschelpen ( man is geen liefhebber) en in plaats van tongfilet ( niet verkrijgbaar) stukje rode poon. Super lekker.
Mocht je dit recept willen maken, neem dan de tijd om het filmpje te bekijken. Er worden namelijk nauwelijks hoeveelheden aangegeven door Sofie Dumont. Zij maakt ook de roux "op de poef ".
Google : Gegratineerd vispannetje. De Keuken van Sofie.
Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerd vispannetje
PT60M
Gegratineerd vispannetje
Ruim voor de kerst kwam ik dit recept tegen. Op tweede kerstdag heb ik het voor ons tweetjes met een aanpassing gemaakt en het was verrukkelijk.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerd vispannetje te bereiden
- Smelt een klontje boter en bak de champignons even aan. Kruid met peper en zout en zet opzij.
- Smelt een klontje roomboter en fruit d prei even aan. Breng met peper en zout op smaak
- Smelt op het oog een klont roomboter en voeg bloem toe. Laat de roux even bakken en blus met visbouillon.
- Voeg de bisque toe en roer door. Voeg de room toe.
- Roer goed , voeg de armagnac ( klein portglaasje) toe en kruid met peper en zout.
- Verdeel de champignons en de prei over de bodem van de 4 ovenschaaltjes.
- Verdeel de visssoorten over de 4 schaaltjes
- Spuit de puree ( zie filmpje) halfweg rond over de schaaltjes.
- Lepel de saus over de vis. Verdeel geraspte gruyère over de sus en zet de schaaltjes circa 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.