KookJij

Mini quiches met ham en zalm

Deze mini quiches waren het tussengerecht als onderdeel van ons kerstdiner 2014. Ook een leuk idee om als onderdeel voor een buffet te gebruiken. Wij hebben zalm en ham gebruikt maar in principe kun je met een heleboel andere ingrediënten variëren. De basis van prei en ui kan dan gewoon hetzelfde blijven. Deze hoeveelheden zijn voldoende voor 18 mini quiches. TIP: Overgebleven quiches smaken zelfs ook koud heerlijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 9 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
  3. > Snacks - Warm
  4. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mini quiches met ham en zalm te bereiden

  1. Ontdooi de plakjes deeg, snij de prei en de ui fijn, snij de ham ik blokjes en de zalm in reepjes, klop de eieren los met de room en maak dat op smaak met peper en zout.
  2. Vet de muffinvorm in, verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Druk de plakjes deeg in de muffinvorm, let op dat de uitstekende delen niet aan elkaar vastplakken.
  4. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan of wok en fruit hierin de uien met de prei.
  5. Verdeel het prei/ui mengsel over de muffinbakjes.
  6. Verdeel de zalm over de ene helft van de quiches en de ham over de andere helft.
  7. Verdeel het ei/room mengsel over de quiches en bak ze 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst