Recept
« Terug naar recepten
Hartige worteltjestaart
PT60M
Hartige worteltjestaart
Ik denk dat de meeste mensen het mopje van het konijntje dat bij de bakker
komt en naar worteltjestaart vraagt wel kent. Het was het eerste mopje
dat mijn oudste zoon leerde en het komt nog vaak ter sprake.
Deze taart is in ieder geval niet 'vies' en zeker de combinatie met de
garnaaltjes juist heel erg lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige worteltjestaart te bereiden
- Beboter de taartvorm en doe het deeg erin, zet het alvast 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Snij de sjalotten fijn en fruit ze in wat olijfolie, voeg de schoongemaakte en in dunne plakjes gesneden worteltjes toe en roerbak dit samen ongeveer 5 minuten.
- Voeg de ontdooide garnaaltjes, dille en peper/zout toe, schep het door elkaar en laat het nog een paar minuutjes stoven.
- Haal de bodem weer uit de oven en doe dit mengsel erop. Snij de lenteui in fijne ringetjes en doe die eroverheen.
- Doe de geraspte kaas erop, klop de eieren met de room en giet die eroverheen.
- Zet de taart weer terug in de oven en bak deze nog ongeveer 30-40 minuten. Als de deegrand te donker dreigt te worden kun je dit voorkomen door de taart af te dekken met aluminiumfolie.