KookJij

Hartige worteltjestaart

Ik denk dat de meeste mensen het mopje van het konijntje dat bij de bakker komt en naar worteltjestaart vraagt wel kent. Het was het eerste mopje dat mijn oudste zoon leerde en het komt nog vaak ter sprake. Deze taart is in ieder geval niet 'vies' en zeker de combinatie met de garnaaltjes juist heel erg lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige worteltjestaart te bereiden

  1. Beboter de taartvorm en doe het deeg erin, zet het alvast 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  2. Snij de sjalotten fijn en fruit ze in wat olijfolie, voeg de schoongemaakte en in dunne plakjes gesneden worteltjes toe en roerbak dit samen ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de ontdooide garnaaltjes, dille en peper/zout toe, schep het door elkaar en laat het nog een paar minuutjes stoven.
  4. Haal de bodem weer uit de oven en doe dit mengsel erop. Snij de lenteui in fijne ringetjes en doe die eroverheen.
  5. Doe de geraspte kaas erop, klop de eieren met de room en giet die eroverheen.
  6. Zet de taart weer terug in de oven en bak deze nog ongeveer 30-40 minuten. Als de deegrand te donker dreigt te worden kun je dit voorkomen door de taart af te dekken met aluminiumfolie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst