Het recept dat ik meekreeg is natuurlijk het authentieke recept, maar omdat ik thuis nog een bloemkooltje in de koelkast had liggen kwam ik op het idee om het recept naar mijn idee aan te passen.
Ik heb het originele recept als leidraad gebruikt en zo is dit recept met een twist en hier en daar wat veranderingen dus ontstaan.
Recept
« Terug naar recepten
Mosterd bloemkoolsoep met Doesburgsche mosterd
PT30M
Mosterd bloemkoolsoep met Doesburgsche mosterd
Authentieke recepten zijn er eigenlijk niet om aan gesleuteld te worden,
toch kan ik dat soms niet laten (shame on me).
Tijdens een paar dagen fietsen hebben we het mooie stadje Doesburg
aangedaan en daar hebben we een bezoek gebracht aan de plaatselijke
mosterdfabriek annex museum waar nog steeds op ambachtelijke wijze
boerenmosterd gemaakt wordt.
Na een rondleiding en demonstratie waarbij de eigenaar op ludieke wijze
zijn ambacht demonstreerde mochten we natuurlijk ook de mosterd
proeven en toen we daarna in de winkel eindigden kon het natuurlijk ook
niet anders dan dat ik met een aantal potten mosterd de deur weer uitging.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosterd bloemkoolsoep met Doesburgsche mosterd te bereiden
- Snij het spek in hele dunne reepjes en snipper de ui fijn.
- Smelt de boter (niet helemaal bruin) en bak hierin het spek/ui mengsel aan.
- Snipper de bloemkool in hele kleine stukjes en doe deze bij het spek/ui mengsel, fruit dit geheel ongeveer een kwartiertje.
- Doe dan de bloem erbij, schep het goed door elkaar tot een glad mengsel en laat de bloem zachtjes garen, zorg dat je goed door elkaar blijft scheppen en dat het niet aanbrandt.
- Giet dan beetje bij beetje de melk en (warme) bouillon erbij en meng alles goed door elkaar.
- Doe dan de mosterd erbij en meng weer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog eventjes zachtjes koken totdat de bloemkool zacht genoeg is.
- Voeg als laatste de room toe en warm het goed door voordat je het serveert.
- Serveer in een bord of soepkop en garneer met wat fijngesneden lente ui.