Recept
« Terug naar recepten
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
PT10M
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Een bezoek aan Doesburg is niet compleet zonder een bezoek te brengen
aan het mosterdmuseum waar in hetzelfde pand ook de mosterdfabriek is
gevestigd. Tot op de dag van vandaag wordt daar nog steeds op
ambachtelijke wijze voor heel Nederland de Doesburgsche mosterd
geproduceerd.
En je kunt er niet weggaan zonder een tas vol (h)eerlijke aanwinsten,
tenminste mij is het niet gelukt.
Dit recept kreeg ik erbij dus alle credits gaan naar de Doesburgsche
Mosterdfabriek.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Doesburgsche Mosterdfabriek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd te bereiden
- Snipper de ui en fruit hem met de boter aan.
- Voeg de bloem toe. Roer het mengsel glad en laat het garen zonder dat het verkleurt.
- Voeg al roerend in kleine hoeveelheden de bouillon toe en laat alles even doorkoken.
- Voeg de mosterd toe en roer de saus glad. Laat even doorkoken.
- Om de saus te verfijnen kunt u eventueel een scheutje room toevoegen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Ik vind dit een heerlijke saus bij een mals beenhammetje maar je kunt het ook bij allerlei soorten vlees, gevogelte, vis of groenten serveren.