Recept
« Terug naar recepten
Champignonsoep met lente ui & spekjes
PT30M
Champignonsoep met lente ui & spekjes
Het is eindelijk lente en de wintersoepen zijn we nu onderhand wel beu.
Toch smaakt dit stevige soepje nog heel goed zolang het nog niet echt zomer is.
Je kunt aan deze soep een hele andere draai geven door er een lepel mosterd aan toe te voegen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonsoep met lente ui & spekjes te bereiden
- Spekjes, ui en champignons bakken (desgewenst 1 el. mosterd toevoegen).
- Maak een roux: smelt de boter en voeg de bloem toe en daarna onder goed roeren in gedeelten de bouillon.
- Breng de massa onder goed roeren aan de kook en laat het +/- 3 min. doorkoken.
- Voeg de room en evt. peper naar smaak toe.
- Daarna gaat het gebakken mengsel van spekjes/champignons/ui erbij.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met lente ui.